Bylinkářka - aneb zdraví díky bylinkám

5. května 2008 v 18:57 | Neznámý autor |  Bylinky
Tnehle článek jsem našla někde na netu (ten kdo ho měl na blogu ho taky zkopíroval...), hodně mě zaujal a tak ho sem dávám. Je to léčení a mastičkářství, takové jaké bylo za starých časů. Nemám to ještě ověřené, ale tak jak se na to dívám, připadá mi, že to asi bude fungovat... Když to zkusíte, napište koment, ok? Díky!
  • Spáleniny od slunce
    - čistý gel z aloe vera
    - potírat bílým jogurtem
  • Rýma
    - inhalace heřmánkového odvaru
    - inhalace Vincentky
    - čaj z řebříčku, máty, květu černého bezu
  • Bolest v krku
    - šalvějový čaj (ne při kojení)
    - zábal z cibule na krk
    - kloktat - vodu se solí nebo propolisem
  • Kašel
    - na vykašlávání - čaj z lípy, divizny, jitrocele
    - na suchý kašel - čaj z podbělu, lípy, tymiánu
    - šťáva z cibule = cibuli nakrájet na plátky, posypat cukrem / zalít medem, nechat uležet v lednici, dokud cibule nepustí šťávu
  • Horečka
    - čaj z lipového květu + květu černého bezu
    - "octové" ponožky
    - vlažné zábaly předloktí
    - event. vlažná sprcha
  • Bolesti hlavy:
    - 15 g vachta třílistá
    10 g kozlík lékařský
    list máty
    Uděláme si čaj a pijeme jej 3x denně šálek
    - mrkvová šťáva
  • Chřipka:
- abychom se chřipce vyhnuli, zkusme čaj proti nachlazení:
6 lžic drcených šípků
1 lžíce listů černého rybízu
1 lžíce kopřivy nebo heřmánku
Ve smaltovaném hrnku louhujeme 10 - 12 hodin, pak přivedeme k varu. Poté odstavíme na 10 - 12 minut, scedíme přes bavlněné plátýnko. Pijeme preventivně 2 - 3 x denně šálek.
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Kája Kája | 7. července 2008 v 10:36 | Reagovat

JO, fakt to funguje, nemusim to ani zkoušet, protože tomuhle docela rozumim. Nemáš tu žádný keci, ale ten recept už moc nepoužívá, nebo spíš ten čaj se připravuje jinak, ale v dřívějších dobách se to fakt takhle dělalo

2 Kája Kája | 7. července 2008 v 10:36 | Reagovat

JO, fakt to funguje, nemusim to ani zkoušet, protože tomuhle docela rozumim. Nemáš tu žádný keci, ale ten recept už moc nepoužívá, nebo spíš ten čaj se připravuje jinak, ale v dřívějších dobách se to fakt takhle dělalo

3 Tia Tia | E-mail | Web | 15. srpna 2008 v 16:27 | Reagovat

díky :)

4 alena Dtručková alena Dtručková | E-mail | 7. června 2010 v 22:54 | Reagovat

Dobrý den. Chtěla bych se Vás zeptat na bylinu noboli květ černého bezu, jak nejlépe sbírat v tomto období, jeli třeba ho před sušením umýt aby nebyl od prachu a třeba i od škůdců, jich ted docela dost hlavně mšic. Je li vhodé sušení na půdě, nebo někde jinde. Poradte aby byl čaj v zimě co nejkvalitnější. Předem Vám moc děkuji za odpověd.

S Pozdravem Stručková

5 Petra Petra | Web | 12. října 2011 v 13:50 | Reagovat

Heřmánkový odvar na rýmu doporučuji! :)

6 zdraví zdraví | Web | 16. července 2012 v 9:51 | Reagovat

super blog ;)

7 sxfff sxfff | Web | 16. července 2012 v 10:12 | Reagovat

supr.blog.cz ;)

8 Lojfa Lojfa | 16. srpna 2016 v 12:37 | Reagovat

Vyzkoušejte zdravé bylinné tobolky:

http://www.lampone.cz/bylinne-tobolky/

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama